< Terug

Surinaamse BBQ: Kipspies Javaans

Ingrediënten
Ingrediënten:
  • 1 kilo kippendijen (zonder been)
  • 150 gram Javaanse ketjapmarinade 657092
  • 200 gram pruimen (gedroogd)
  • 175 gram ontbijtspek (plat) 105718
  • 15 stuks satéprikkers 
  • 9 gram Verstegen Inject tumble no-fos 651477
Bereiding
Bereidingswijze:
  • Snijd de kippendijen tot satévlees.
  • Vermeng de Inject tumble no-fos met de Javaanse ketjapmarinade.
  • Marineer de kippendijen met het mengsel van de Javaanse ketjapmarinade en de Inject tumble no-fos en laat deze gedurende 12 uur marineren.
  • Gaar de kippendijen in een voorverwarmde steamer van 175°C hetelucht gedurende 12 minuten.
  • Koel de kippendijen terug.
  • Wel de pruimen gedurende 3 uur.
  • Giet de pruimen af en wikkel iedere pruim in een half plakje ontbijtspek. 
  • Rijg afgewisseld een stuk gegaard satévlees en een pruim ingepakt in rookspek aan de prikker.


Consumentenbereidingsadvies:
Grill de Kipspies Javaans op de BBQ circa 5 minuten. 

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen