Bereidingswijze:
*Maak het fonceerdeeg een dag van te voren.
Meng alle ingrediënten door elkaar tot een egale elastische bol. Verpak hem in plastic tegen uitdrogen en laat hem een nacht in de koelkast opstijven.
* Meng 60 gram bindmeel Ideaal door de uitgelekte prei
* Draai de lever door de 5mm plaat
*Draai de kippenvellen en de kippendij door de 3 mm plaat
* Meng de eieren door het deeg en de rest van de hulpstoffen door het deeg
* Meng daarna de prei door het deeg
* Vet een cakeblik of paté en croute vorm in met olie
* Rol het forceerdeeg uit tot 5 mm en strooi er wat bloem overheen
* Beleg de vorm met het deel en snijd het overtollige deeg eraf en bewaar voor later
*Vul de vorm tot de rand met het deeg
* Rol het overtollige deg uit en bedek de paté ermee
*Haal het overtollige deeg eraf en strijk het daarna in met eigeel
* Druk de randen in met een vork zodat het deeg goed blijft zitten
* Maak 3 schoorstenen zodat de stoom weg kan tijdens het bakken
*Zet de paté en croute 1 nacht in de koelkast om het door te laten kleuren
* Zorg dat er geen vocht in de oven zit. Zet de paté in de oven bak hem 10 minuten af op 200°C (voorverwarmd) Verlaag daarna de temperatuur naar 150°C en gaar hem tot een kern van 74°C
* Laat de paté goed afkoelen alvorens aan te snijden