< Terug

Paté en croute

Ingrediënten
Ingrediënten:

BENODIGDHEDEN FONCEERDEEG

*350 gram tarwebloem  656705

*200 gram roomboter  500131

*50 gram water

* 2 eieren  506907

GRONDSTOFFEN

*500 gram kippenlever  

*500 gram kippendijvlees 603779

*400 gram kippenvellen 603804

* 200 gram prei,gesneden/geblancheerd  404855

* 2 eieren 506907

* 1 eigeel voor  het afstrijken

HULPSTOFFEN PER KG GRONDSTOF

*14 gram colorozo 656883

*4 gram kippenbouillonpoeder 752189

*3 gram witte peper  650760

*1 gram foelie 650797

*0,5 gram kardemom

*0,5 gram gember 650779

*1 gram lavaswortel 650785

*15 gram gefrituurde uitjes 656850

*40 gram en 60 gram bindmeel ideaal 651104

*2 gram dextrose 650919

* 1 gram vanille 650893

*5 gram superstim 650952

Bereiding
Bereidingswijze:

*Maak het fonceerdeeg een dag van te voren.

Meng alle ingrediënten  door elkaar  tot  een egale elastische bol. Verpak hem in plastic tegen uitdrogen en laat hem een nacht in de koelkast opstijven.

*  Meng 60 gram bindmeel Ideaal door de uitgelekte prei

* Draai de lever door de 5mm plaat

*Draai de kippenvellen en de kippendij door de 3 mm plaat

* Meng de eieren door het deeg en de rest van de hulpstoffen door het deeg

* Meng daarna de prei door het deeg

* Vet een cakeblik of paté en croute vorm  in met olie

* Rol het forceerdeeg uit tot 5 mm en strooi er wat bloem overheen

* Beleg de vorm  met het deel en snijd het overtollige deeg eraf en bewaar voor later

*Vul de vorm tot de rand met het deeg

* Rol het overtollige deg uit en  bedek de paté ermee

*Haal het overtollige deeg eraf en strijk het daarna in met eigeel

* Druk de randen in met een vork zodat het deeg goed blijft zitten

* Maak 3 schoorstenen zodat de stoom weg kan tijdens het bakken

*Zet de paté en croute 1 nacht in de koelkast om het door te laten kleuren

* Zorg dat er geen vocht in de oven zit. Zet de paté in de oven bak hem 10 minuten af op 200°C (voorverwarmd) Verlaag daarna de temperatuur naar 150°C en gaar hem tot een kern van 74°C

* Laat de paté goed afkoelen alvorens  aan te snijden

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen