< Terug

Ossobuco rollade

Ingrediënten
Ingrediënten:

* Kalfschenkel met been, uigebeend en doorgezaagd

* 300 gr winterwortel,blokjes

* 200 gr ui, blokjes

* 350 gr bleekselderij, blokjes

* 425 gr gepelde tomaten, blokjes

* 200 ml witte wijn

* 150 gr bloem                                                                               654332

* 3 el maizena                                                                                  752159

* 50 gr koudbinder                                                                        650451

* 15 gram tijm, gedroogd                                                           654950

Bereiding
Bereidingswijze:

* Smelt het merg uit de kalfsschenkel, bind het met koudbinder en maak er een staafje van

* De licht gepekelde schenkelopen snijden tot gelijkmatige plak, door de bloem halen en aanbraden in oliifolie

* Na het aanbraden in een ovenschaal leggen en in de overgebleven olijfolie de  groenten aanfruiten met de witte wijn

* Maizena met water aanmaken en het groentemengsel binden

* het kalfsschenkelvlees openklappen en oprollen met het merg in de kern

* Braadfolie uitleggen, he groentemengsel er oververdelen, de schenkel er op,  en oprollen

* het geheel in een rollade net met behulp van een rollade pijp

* De rollade in de combisteamer ( 50% stoom) 6 uur garen op 90 graden Celsius tot 

een kerntemperatuur van 85 graden Celsius

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen