Let's meat halfway

Tussen al de aandacht die uitgaat naar het milieu, is het soms lastig nog ongegeneerd te kunnen genieten van vlees. Dat de vleesproductie belastend is voor het milieu, is algemeen bekend. Maar om helemaal te stoppen met het consumeren van vlees, is voor menig consument - terecht - nog een brug te ver. En we hoeven ook helemaal niet te stoppen met het eten van vlees. Maar met een kleine aanpassing kunnen we wél een lagere voetafdruk achterlaten. En daar staan wij volledig achter.

Titel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Aan de slag met oesterzwamgehakt

Als er één grondstof uitermate geschikt is voor het produceren van vegetarische of hybride producten, dan is het wel de oesterzwam. Je kunt tot de helft oesterzwamgehakt in een burger steken, en nog steeds een sappige textuur en heerlijke bite als resultaat hebben.


Wat maakt de oesterzwam zo bijzonder? 

Oesterzwammen zijn allereerst heel erg gezond; ze zijn rijk aan belangrijke voedingsstoffen en vezels, en bevatten daarnaast weinig vet en calorieën. 

Verschillende studies wijzen ook op gezondheid-bevorderende eigenschappen van de oesterzwam.  Zo heeft het een positief effect op cholesterol, bloeddruk en het immuunsysteem. 


Smaak & textuur
Als er iets belangrijk is voor ons, dan is het wel smaak! Door hun umami-smaak geven oesterzwammen een vlezige smaak, en door hun unieke vezels blijft de kenmerkende structuur van vlees behouden. 

Local Hero

In tegenstelling tot de meeste vleesvervangers op de markt, is dit product niet gebaseerd op getextureerd plantaardig eiwit zoals soja en tarwe. En waar soja van ver moet komen - bijvoorbeeld uit Zuid-Amerika -, komen de oesterzwammen gewoon uit eigen land. Hierdoor laten we een veel kleinere voetafdruk achter, omdat we geen flinke afstanden hoeven af te leggen. 

Hybride oplossingen

Het is een term die bij sommigen nog niet meteen een culinair gevoel oproept, maar wél eentje die we nog veel meer gaan horen. Want in een markt waar de vleesvervangers in steeds grotere getale verschijnen, ligt er ook voor hybride vlees een grote kans. En hybride vleesproducten hebben een ijzersterk pluspunt: het gaat hier namelijk nog steeds om een puurvers en bovenal ambachtelijk product. Daar kan geen kant-en-klare vleesvervanger tegenop! En op deze manier kan de consument blijven genieten van vlees, terwijl hij of zij de aarde een stuk minder belast. Win-win!


Recept hybride hamburger

Vegetarische oplossingen

Vlees compleet verwijderen uit het eetpatroon kan zorgen voor tekorten in bepaalde belangrijke bouwstoffen. Deze bouwstoffen zoals eiwitten, mineralen, vitaminen et cetera moeten dan op een andere manier worden verkregen. Door oesterzwamgehakt te verwerken in bijvoorbeeld vegetarische hamburgers of maaltijden geef je de consument niet alleen een smakelijk, maar júist ook een voedzaam vegetarisch alternatief. 
Recept vegetarische barbequiche

Productinfo

Het oesterzwamgehakt wordt geleverd in bakken van 2.3 kg. Het deeg bevat oesterzwammen & ei-eiwit, en is gepasteuriseerd. 

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen