< Terug

Hasselback appeltje

Ingrediënten
Ingrediënten:

* 6 smalle appels

* 50 gram roomboter                                                                 500001

* 10 gram bruine suiker

* halve theelepel kaneel

* snufje zout                                                                                     655751

* klein beetje limoensap

* rozijnen

*sateprikkers

* aluminiumfolie                                                                            854948

Bereiding
Bereidingswijze:

* Verhit de oven voor op 200 graden Celsius

* Was de appels en droog ze af

* Doorboor de appels ( bijna aan de onderkant) met een sate prikker

* Snijd de appels in met een mes tot je de prikker voelt

* Smelt de boter, haal van het vuur af en vermeng het met de bruine suiker, kaneel en zout

* Plaats de appels in een ovenschaal en overgiet deze met de gesmolten boter

* Besprenkel de appels met een klein beetje limoensap

* Bak de appels 20 minuten in de oven, zet de temperatuur op 180 graden Celsius en laat de appels nog 30 minuten bakken

* Haal ze uit de oven, bedek de appels met aluminium en plaats ze 1 uur in de oven op 150 graden Celsius

* Garneer met rozijnen

*Tip: heerlijk met vanille ijs

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen