< Terug

Grillworst - basis

Ingrediënten
Ingrediënten:

* 4,5 kilo Kinnebakspek

* 5 kilo Varkenssnippers

* 500 gram water

* 300 gram Mix voor Grillworst ( 1,5 kg)                      650730 

* 100 gram Colorozozout                                                       650767

* Stabilusdarm 53x60 met clip en lus

Bereiding
Bereidingswijze:

* Draai het kinnebakspek en de varkenssnippers door de 6 mm plaat

* Voeg het water toe en meng tot het vocht is opgenomen

* Vermeng  met de Mix voor Grillworst en voeg het Colorozozout toe, meng tot alles goed verdeeld iis

*  Draai het deeg door de 3 mm plaat en meng tot voldoende binding

* Stop het deeg in de Stabilusdarm

* Laat de opgestopte worst minimaal 12  uur door kleuren bij circa 4°C

* Gaar de worst in een steamer of kooketel bij 80°C tot de kern 72°C is

* Koel de worst zo snel mogelijk terug

TIP: Voeg ook eens 10% kaas toe aan het basisdeeg voor een heerlijke kaas grillworst

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen