SPAARSYSTEEM
BESTEL
Aanmelden
Home
Over ons
Missie en visie
Kwaliteitscertificaten
Vacatures
Privacybeleid
Assortiment
Food
Non-Food
Kruiden en specerijen
Specials
Anti Kookboek
Barbequiche
Batallé el Único
Brandt & Levie
Busseto
Burgers voor Buitenlui
Infood Voorjaar 2023
Inspiratiemagazine
Kunst- & natuurdarmen
Livar
Renzini
Concepten
MEAT receptkaartjes
Rolladeconcept
Traiteur c'est bon
Ondersteuning
Recepten
Workshops
Nieuws
Contact
NAVIGATIE
< Terug
Gevulde kip met venkel en mini groenten
Ingrediënten
Ingrediënten:
1 Hele kip 1.2 kg tot 1.5 kg.
1 Sinaasappel, in parten (bewaar 1 schijf voor decoratie).
3 Teentjes knoflook, gekneusd.
Paar takjes rozemarijn.
30 gr. Zachte roomboter.
Peper en zout.
Takjes peterselie.
1 Venkel, in stukken gesneden (bewaar de blaadjes voor garnering).
Rollade touw.
Print recept
Bereiding
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vul de kip met sinaasappelparten, knoflook en venkel naar smaak, 10 gram boter, peper en zout en een takje rozemarijn.
Hak de rest van de rozemarijn fijn en prak dit door het restant van de zachte boter.
Bestrijk de bovenkant van de kip en de poten met boter.
Bestrooi de kip met peper en zout en plaats het geheel in een ovenschaal met het restant van de venkel ernaast.
Zet de kip een half uur op 180°C in de oven.
Draai de temperatuur na een half uur op 120°C en laat hem nog 60 minuten bakken.
Bedruip de kip af en toe met het vocht van de bodem.
Voor een mooi bruin korstje de laatste 5 minuten de grill aanzetten op 200°C.
De kerntemperatuur van de kip is 72°C.
Tip:
Serveer er roseval aardappeltjes bij en gekleurde, gegrilde mini groentes.
Accountgegevens
Loading...
Het spijt ons, maar er is iets foutgelopen met het ophalen van deze pagina.
Profiel aanpassen