< Terug

Gevulde kip met venkel en mini groenten

Ingrediënten
Ingrediënten:
  • 1 Hele kip 1.2 kg tot 1.5 kg.
  • 1 Sinaasappel, in parten (bewaar 1 schijf voor decoratie).
  • 3 Teentjes knoflook, gekneusd.
  • Paar takjes rozemarijn.
  • 30 gr. Zachte roomboter.
  • Peper en zout.
  • Takjes peterselie.
  • 1 Venkel, in stukken gesneden (bewaar de blaadjes voor garnering).
  • Rollade touw.
Bereiding
Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vul de kip met sinaasappelparten, knoflook en venkel naar smaak, 10 gram boter, peper en zout en een takje rozemarijn.
  • Hak de rest van de rozemarijn fijn en prak dit door het restant van de zachte boter.
  • Bestrijk de bovenkant van de kip en de poten met boter.
  • Bestrooi de kip met peper en zout en plaats het geheel in een ovenschaal met het restant van de venkel ernaast.
  • Zet de kip een half uur op 180°C in de oven.
  • Draai de temperatuur na een half uur op 120°C en laat hem nog 60 minuten bakken.
  • Bedruip de kip af en toe met het vocht van de bodem.
  • Voor een mooi bruin korstje de laatste 5 minuten de grill aanzetten op 200°C.
  • De kerntemperatuur van de kip is 72°C.

Tip:
Serveer er roseval aardappeltjes bij en gekleurde, gegrilde mini groentes.

Accountgegevens
Loading...
Profiel aanpassen