
Op een presenteerblaadje: Milieuvriendelijke disposables
nieuwsoverzicht
Om je eten niet alleen mooi, maar ook op een veilige en ecologische manier te serveren, kun je kiezen voor servies van palmblad of suikerriet, en bestek van maïs. Ecologisch, vrij van schadelijke stoffen en daarmee veilig wanneer het servies in aanraking komt met je eten, zélfs bij hogere temperaturen. Met behulp van natuurlijke materialen wordt er prachtig servies gecreëerd dat klaar is om geserveerd te worden.
Natuurlijk!
Het verhaal van palmblad begint in Zuid-India. Hier werd ontdekt dat er een speciaal soort palm, de Areca Palmboom, per jaar een aantal bladeren verliest. En dat deze bladeren zeer geschikt zijn voor het maken van wegwerpartikelen. Lokale werknemers verzamelen de natuurlijk afgevallen bladeren en slaan deze op in de zogenaamde 'leafbank'. Daarna worden de bladeren grondig gereinigd mat enkel water als schoonmaakmiddel. Hierna worden ze door middel van hittepressie in de juiste vorm gedrukt. Vervolgens ondergaan de borden nog een grondige schoonmaakbeurt en moeten alle borden tien kwaliteitstesten doorstaan voordat ze klaar zijn voor transport. De borden zijn hittebestendig en watervast. En doordat alles handmatig wordt geproduceerd is elk product uniek en dat geeft het zo'n authentieke en natuurlijke uitstraling. Daarbij is palmblad wegwerpservies smaakneutraal, olie-, vocht- en diepvriesbestendig. én geschikt voor gebruik in de oven en magnetron tot wel 200°C. Maar misschien nog wel het allerbelangrijkste is dat de producten 100% biologisch afbreekbaar zijn. Na gebruik kunnen de borden gewoon in de GFT container.